Časopis

Izašao je jesenski broj časopisa Turizam info

U jesenskom broju donosimo veliku vinsku temu o bordoškoj kupaži, uz niz tema iz gastronomije i svakodnevnog poslovanja, koje će vam dati neku novu ideju i uljepšati dan

 

No, novi broj donosi puno više tema, izdvajamo neke od njih

MANIFESTACIJE – odabrali smo neka od tipičnih jesenskih događanja poput Bučijade u Ivanić Gradu, te inovativnu manifestaciju koja na otok Brač u posezoni dovodi nekoliko timova iz cijelog svijeta kako bi se natjecali u branju maslina. Jesen je mirniji period u kojem se svi ugostitelji i restorateri posvećuju novim vinima pa u novom broju pronađite i manifestacije s temom vina namijenjene baš za vas, gdje možete pronaći neka nova imena za svoje vinske liste

GDJE VAŠ BARISTA MOŽE POSTATI JOŠ BOLJI – predstavljamo novi Hug & Punch edukacijski centar otvoren u Matuljima iznad Opatije. U cijelosti posvećen kavi, od njezine proizvodnje pa sve do pripreme, Hug & Punch će tijekom godine nuditi brojne radionice na kojima će gostovati i predavati najpoznatiji svjetski baristi

KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE – u svojom kolumni Damirka Pongračić otkriva kako nas gost vidi i doživljava u situaciji kada usluga kasni – primjerice soba nije spremna. Kako odreagirati, koje fraze koristiti, što ponuditi kao alternativu i kako na kraju dobiti zadovoljnog (a možda i stalnog) gosta?

GOOGLE, INSTAGRAM I TUĐE FOTOGRAFIJE – naša nova kolumnistica Barbara Slade Jagodić daje niz savjeta o tome smijete li koristiti fotografije vaših gostiju za promociju vlastitog objekta. Kada da, kada ne i zašto ne?

NIJE DA VAM VIRUS NE MOŽE NAŠTETITI – znate li što se sve može dogoditi kada virus napadne vaše računalo, nestanu sve rezervacije, podaci i usred sezone vi stojite i čekate. Stručnjak za online sigurnost Senad Hadžić pojašnjava kako se jednostavno zaštititi i na koje važne sitnice obratiti pažnju u ovakvim situacijama

SLOVENCI UVODE NOVU STANDARDIZACIJU HOTELA – naši sjeverni susjedi od listopada kreću s implementacijom novog sustava kategorizacije. Dobro promišljen, on se bazira na standardima koji se koriste u 17 europskih zemalja. U čitavom procesu sudjelovali su sami hotelijeri, koji zadovoljno kažu kako po prvi puta imaju sustav usmjeren na kvalitetu koji kreće puno dalje od zvjezdica baziranih na kvadraturi sobe

JESENSKA MANDARINSKA PRIČA – planirate li osvježiti jelovnik, dodati mu nešto originalno, pomalo egzotično, ali ujedno i domaće, ovih par mjeseci koji su pred nama idealno su vrijeme za eksperimentiranje u pripremi jela s mandarinama. Naravno da se radnja ove priče događa u dolini Neretve, pa pogledajte zanimljivu priču o tome kako su mandarine tamo stigle i udomaćile se i kako ih koriste lokalni ugostitelji

BORDOŠKA KUPAŽA – vino koje originalno dolazi iz Bordeauxa u Francuskoj, no danas je prihvaćeno od vinara u cijelom svijetu. Predstavlja ga kupaža (blend) dvije najvažnije crne sorte: cabernet sauvignona i merlota. Osim priče o tome kako je ovo vino originalno nastalo u Francuskoj, pogledajte i neke od hrvatskih kupaža koje je za Turizam info kušao sommelier Klaudio Jurčić

…i još mnogo interesantnih tekstova na 140 stranica

 

Gdje nabaviti jesenski broj časopisa Turizam info

Novi broj dostupan je u opciji godišnje ili dvogodišnje pretplate, ili na kioscima Tisak Medija po cijeni od 45 kuna

Za sve informacije o časopisu slobodno nas nazovite na broj 051/718 351