Novosti

Gourmet Skisafari

Ski sezona u Alta Badiji počinje 5. prosinca, a u nedjelju 14. prosinca chefovi s Michelinovim zvjezdicama kuhaju za skijaše

6 gourmet skisafari

Iako je službeno otvaranje skijaške sezone u Alta Badiji previđeno za 5. prosinca, kombinacija skijanja i gastronomije počinje tjedan dana kasnije, u nedjelju 14. prosinca. Tada se naime događa Gourmet Skisafari kada će chefovi iz restorana sa Michelinovim zviijezdicama kuhati za skijaše u bajtama i gostionicama na 2.000 metara nadmorske visine. Pripremati će svoje varijacije tradicionalnih talijanskih jela, a skijaši mogu skijati do jedne do druge bajte, stati i probati kreacije chefova, koji će biti i na raspolaganju da objasne tajne pojedinih jela, jer kako navode organizatori, prvi snijeg je tako i tako na najbolji za uživanje u dobroj hrani.


Gdje probati i čija jela

Baita Col Alto – Corvara
Kuha: Norbert Niederkofler ** | St. Hubertus – San Cassiano
Jelo: Panirana janjeća koljenica na kremi od kukruza, salata od luka i julienne od peršina

Piz Arlara – Corvara
Kuha: Matteo Metullio * | La Siriola – San Cassiano
Jota od graha, prženi krumpirići, kiseli kupus i slanina, tartar od škampi s limunom

Bamby – La Villa
Kuha: Nicola Laera * | Stüa de Michil – Corvara
Goveđi carpaccio, krema od repe i peršina, artičoke u ulju i vafla od raženog kruha

I Tablà – San Cassiano 
Kuha: Claudio Sadler ** | Sadler – Milan
Odrezak od soljenog lososa s proseccom, sušena masline i storo palenta

Bioch – La Villa
Kuha: Giancarlo Morelli * | Pomiroeu – Seregno / Monza
Tortello od heljde, organski uzgojemi krumpir, fondue od lagano dimljenog bijelog luka i hrskave lisčarke

Cijena za kušanje je 45 eura, a karta vrijedi samo za nedjelju 14. prosinca od 11 do 15 sati.

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci