Događaji

Gourmet priča Opatijske rivijere

Ukusna, mirisna, profinjena, temeljena na zdravim, autohtonim namirnicama. Takva je gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke od 12.V pa do 11.VI

riba gourmet prica opatijske rivijere

Kako bi posjetiteljima još više približila svoju bogatu i raznoliku gastronomsku ponudu, temeljenu na zdravim namirnicama, Turistička zajednica grada Opatije, u suradnji s turističkim zajednicama Opatijske rivijere i Turističkom zajednicom grada Rijeke, organizira manifestaciju “Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke”.

Ova gastronomska pustolovina traje od 12. svibnja sve do 11. lipnja 2015. godine, kada je po prigodnim cijenama moguće kušati vrhunske gurmanske specijalitete u 70-tak restorana i konoba Opatijske rivijere i Rijeke. Raznolika jela mediteranske kuhinje pratit će i vrhunska kvarnerska vina, a neki dani manifestacije su tematski posvećeni određenim namirnicama. Tako su, primjerice, utorci rezervirani za kvarnerske menije po popularnoj cijeni od 100 kuna (13 eura) po osobi, dok je svaki četvrtak u znaku čuvenog kvarnerskog škampa, najkvalitetnijeg škampa na svijetu. Četvrtkom će vas šefovi kuhinje iznenaditi i posebnim, maštovitim jelima s autohtonim namirnicama poput divljih šparoga ili lovranskih trešanja.

U svoje planere upišite i nedjelju, 24. svibnja, kada će se u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” u Opatiji predstaviti ugostitelji Opatijske rivijere, a na šetnici uz more (lungomare) proizvođači autohtonih proizvoda. O glazbenim poslasticama tog će dana brinuti Dino Antonić i 4 shades. U petak, 29. svibnja, budite u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci. Tamo će se, u sklopu opere Don Giovanni, koja se priprema u suradnji s finskom opernom kompanijom New Generation Opera, predstaviti riječki ugostitelji s bogatom ponudom kvarnerskih delicija. Na prostoru ispred kazališta će od 19 do 21 sat nastupati duo Alba Načinović & Leo. Menije restorana i konoba potražite ovdje.

www.opatija-tourism.hr

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci