Događaji

Gorski Kotar Bike Tour

Predstojećeg vikenda, od 14. do 16. srpnja, ljubitelji rekreacije na 2 kotača će po 5. put pokoriti nepregledna šumska prostranstva i skrivene kutke Hortusa Diabolicusa ili Vražjeg vrta kako su područje Gorskog kotara nazvali još stari Rimljani. Sudionici će u 3 dana kroz 3 tematske rute posvećene Winnetou, šumskim plodovima Gorskog kotara i Frankopanima, imati prilike se upoznati s brojnim zanimljivostima Zelenog srca Hrvatske

gkbt 2017 01

Prirodne atrakcije, goranska jezera i rijeke te nezaobilazna autohtona gastro ponuda, samo su dio doživljaja koji nas čeka u Gorskom kotaru. Svježina goranskih šuma će ublažiti nesnosne ljetne vrućine i pokazati svim sudionicima da su učinili pravu stvar pobjegavši od vrućeg gradskog asfalta. Noćenje je organizirano u srednjevjekovnom dvorcu Stara Sušica gdje će se u sklopu manifestacije održati i koncert “S dvoraca Zrinskih i Frankopana”.

Za one natjecateljskog duha pripremljena su i 3 uspona te će najbrži biti proglašeni Kraljem i kraljicom Gorski kotar Bike Tour-a.

gkbt 2017 02

Start Gorski kotar Bike Tour-a je u petak, 14. srpnja u 10 sati u Fužinama nakon čega će biciklisti voziti po sljedećem rasporedu:

1. dan – Ruta Winnetou: Fužine – Mrzla Vodica – Lokve – Roswell – Fužine (45 km)

2. dan – Ruta Plodova gorja: Stara Sušica – Skrad – Polane – Begovo Razdolje – Stara Sušica (65 km)

3. dan – Ruta Frankopana: Kamačnik – Orlove stijene – Severin na Kupi – Kamačnik (55 km)

Završnica ovogodišnje biciklističke avanture je u nedjelju, 16.7. u Kamačniku oko 16 sati.

Dodajmo kako će osim sudionika iz svih krajeva Hrvatske, na Gorski kotar Bike Tour-u sudjelovati i gosti iz Njemačke, Italije i Slovenije, dok će se 5. i 6. kolovoza održati još jedno biciklističko druženje – Kamenjakova Goranska Biciklijada. Tom će prilikom biciklisti rekreativci u dva dana povezati Platak s čabarskim krajem te posjetiti novootvorenu enduro stazu u Tršću.

Pokrovitelji su Turistička zajednica Kvarnera i Primorsko-goranska županija, a suorganizatori Turističke zajednice Gorskog kotara i Promotiv Travel Outdoor

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci