Događaji

FOS – Forum obiteljskog smještaja

Veliki nacionalni Forum obiteljskoga smještaja ove se godine održava u Poreču, neposredno uoči Dana turizma, od 12. do 13. listopada

FOS - Forum obiteljskog smještaja

Nakon što su prošle godine iznajmljivači obiteljskoga smještaja iz cijele Hrvatske po prvi puta okupljeni u Opatiji s ciljem promicanja, edukacije i razvoja ove djelatnosti, sa istom se praksom nastavlja i ove godine. Podsjetimo kako se radi o sektoru koji ostvaruje jednu trećinu ukupnih noćenja u Hrvatskoj te više od 1,3 milijarde eura prihoda, te je ovakav skup prilika da se prokomentiraju rezultati sezone, utvrde smjernice za slijedeću, no i prije svega da iznajmljivači razmjene znanji i iskustva.

I ove se godine FOS održava u organizaciji Zajednice obiteljskog turizma pri HGK čiji je predsjednik Nedo Pinezić, i to na prostoru sportske dvorane hotela Valamar Diamant u Poreču od 12. do 13.listopada. Očekuje se dolazak više od tisuću iznajmljivača za koje je osiguran bogat program.

Prvoga se dana tako održava međunarodni panel pod nazivom Obiteljski smještaj i trendovi u turizmu, te niz predavanja na temu financiranja, marketinga i energetske učinkovitosti. Brojni izlagači će tijekom Foruma predstaviti svoje proizvode i usluge namijenjene sektoru obiteljskog smještaja, a u večernjim će se satima održati dodijela nagrada Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku u kategorijama Obiteljski smještaj i Okusi Hrvatske, te nagrade Suncokret za ruralni turizam.

Drugoga dana Foruma od 9 do 13 sati će se održavati niz predavanja s institucionalnom tematikom gdje predavači dolaze iz Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Turističke inspekcije, Porezne uprave, FINA-e, Hrvatske gospodarske komore, a sudionici će se moći uključiti u raspravu i postavljati pitanja o svemu što ih zanima vezano za propise i poslovanje. Također će biti predstavljen i niz primjera dobre prakse, suradnje u destinaciji i s agencijama, pa će tako iznajmljivači moći poslušati niz kvalitetnih savjeta koje kasnije mogu primijeniti u vlastitom poslovanju.

Za sve koji žele sudjelovati na Forumu osigurane su povoljne cijene smješataj u domaćinstvima i u hotelu Valamar Diamant. Sudjelovanje na Forumu je besplatno, a prijaviti se možete ovdje.

Tagovi: , , , ,

Povezani članci