Događaji

Festival vina i kulinarstva

Kao i svake godine, kraj mjeseca studenoga rezerviran je za vinsku priču koja se već nekoliko godina uspješno odvija u zagrebačkoj Esplanadi, spajajući ono najvažnije – vino i gastronomiju, i ljude koji u njima uživaju

Festival vina i kulinarstva 2

Na ovogodišnjemu će Festivalu nastupiti veliki broj vinara iz Hrvatske, no osim u hrvatskim vinima, prilika je to i za uživanje u vinima iz Slovenije, Makedonije, no i Francuske ili pak Austrije te Australije ili Čilea.

Tijekom Festivala održavaju se i brojne radionice posvećene vinu, kušanja ponajboljih hrvatskin inozemnih vina i pjenušava te nezaobilazna spravianja hrane i vina, te naravno dodjele nagrada vinarima i najboljim vinskim podrumima a sve to u ugodnoj atmosferi u kojoj će svatko zasigurno uspjeti pronaći svoje vinske favorite ili naučiti nešto novo.

Poseban je izlagački dio na Festivalu vina i kulinarstva posvećen i autohtonim proizvodima – od sira, pršuta, maslinova ili bučina ulja, pa sve do čokolade, slastica ili primjerice onoga što možda mnogi od nas nemaju prilike često probati, poput jela od uzgojenih šarana i drugih slatkovodnih riba.

Zanimljiva su i kulinarska predstavljanja i radionice na kojima gostuju poznati hrvatski chefovi, pa ukoliko volite otkrivati nove vinske etikete, uživati u druženju sa ljudima istih interesa, Esplanada je prava adresa. www.vino.com.hr

Tagovi: , ,

Povezani članci