Događaji

Festival čokolade u Opatiji

Najslađi vikend u godini stiže za  od 7. do 9. prosinca a Festival čokolade pretvorit će Opatiju u dugo iščekivani odgovor na čokoladne maštarije istinskih sladokusaca

TZGO Festival cokolade 2018 Plakat

Uz degustacijski, prezentacijski i prodajni sajam „Čokoladna čarolija“, koji će ove godine u Centru Gervais okupiti rekordan broj majstora čokolade i proizvođača slastica iz Slovenije, Italije, BiH i Hrvatske, čokolada će se „umiješati“ u svaki kutak grada – u posebno osmišljene menije opatijskih restorana, u slastice gradskih kavana, posebne tretmane spa&wellness centara, ali i bogat program za sve uzraste ispunjen radionicama, prezentacijama, koncertima…

Festival čokolade 2017, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, TZ gr

Delicije koje uspješno bude „hormon sreće“ bit će tijekom tri dana tog prosinačkog vikenda idealan recept za užitak namijenjen svim generacijama. Najmlađe će zabaviti ne samo čokoladne kreacije i zamamne slastice, već i zanimljivi programi poput predstava i radionica izrada keksića i oslikavanja čokoladom, a one starije zadiviti klasični čokoladni „hitovi“ i egzotičnije varijante koje sljubljuju čokoladu s neočekivanim namirnicama stvarajući jedinstvene okusne senzacije, ali i glazba koja će se, osim u nastupima bendova, u izvedbi Cacao All Star Banda u kojem nastupaju Neno Belan i Boris Hrepić „zavrtiti“ i s gramofonske ploče napravljene od čokolade.

Festival čokolade 2017, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, TZ gr

Čokoladni program Adventa, uz središnje mjesto u centru Gervais, ispunit će čitav grad slasnim užitcima i „dobrim vibracijama“. U Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i Parku sv. Jakova odvijat će se cjelodnevni programi koji će tijekom jutra i poslijepodneva biti usmjereni prvenstveno na djecu i roditelje, a tijekom večeri okrenuti dobrom provodu uz glazbu, ples i gastronomsku ponudu, Ljetna pozornica uz klizalište i prateću ponudu iz prigodnih sajamskih kućica u večernjim satima pripremit će i glazbene programe, a pred gradskom tržnicom odvijat će se tradicionalni Advent na Mrkate.

Opatijske kavane i restorani, ali i wellness centri, uključeni u Festival čokolade, pripremili su jedinstvena iskustva koja će angažirati sva osjetila – nastupe odličnih glazbenika pratit će posebna ponuda u kojoj će svoje mjesto naći specijaliteti osmišljeni ekskluzivno za ovo događanje. Na meniju će se tako naći razne vrste čokoladnih mousseova, smoothie i shake sa čokoladom, čokoladni martini, ali i konkretnija jela kao što su, primjerice, losos s bijelom čokoladom i brusnicama ili beefsteak u redukciji od aceta balsamica i crne čokolade s povrtnom garniturom sa žara, a potpuno opuštanje tijela i duha omogućit će wellness tretmani i masaže kao što je „Jaffa masaža“ – čokoladni tretman kakao maslacem i eteričnim uljem naranče!

– Od 7. do 9. prosinca Opatija će biti hrvatska „čokoladna prijestolnica“, a to je najbolji poziv za dobar provod tijekom najslađeg vikenda Adventa. Razveselite svoje nepce i pridružite nam se na brojnim događanjima u sklopu Festivala čokolade, pozvali su iz opatijske Turističke zajednice.

Najbolji uvod ovogodišnjem Festivalu čokolade dat će Čokoladna adventska čarolija u Amadria Park hotelima koja je započela 05. studenog, a trajat će sve do 31. prosinca uz brojne čokoladne programe, čokoladne menije i druga iznenađenja.

Više informacija potražite na www.visitOpatija.com

Tagovi: , , , ,

Povezani članci