Novosti

eVisitor i eCrew: u prvih osam mjeseci 12,9 milijuna dolazaka i 75,1 milijun noćenja

Podaci iz eVisitora i eCrew (nautika) za prvih osam mjeseci govore o rekordnom broju noćenja, u čemu za sada prednjači Istra, a po broju dolazaka najjači su Nijemci

eVisitor

Tijekom navedenog perioda najviše noćenja je ostvareno u jadranskim županijama i to u Istri (20,7 milijuna noćenja), Primorsko-goranskoj (14,4 milijuna noćenja), Splitsko-dalmatinskoj (14 milijuna noćenja), Zadarskoj (9,7 milijuna noćenja), Dubrovačko-neretvanskoj (5,9 milijuna noćenja) i Šibensko-kninskoj (5,3 milijuna noćenja). U prvih osam mjeseci u hrvatskim su destinacijama najviše noćenja ostvarili turisti iz Njemačke (14,2 milijuna noćenja), Slovenije (8,4 milijuna noćenja), Austrije (5,7 milijuna noćenja), Italije (4,7 milijuna noćenja) i Poljske (4,5 milijuna noćenja).

Dodajmo kako je tijekom prvih osam mjeseci najviše turističkih noćenja ostvareno u objektima u domaćinstvu, hotelima i kampovima. U navedenom periodu Hrvatsku je posjetio podjednak broj muških i ženskih turista, ali najviše onih u dobi od 41 do 50 godina, zatim slijede oni u dobi od 31 do 40 godina te u dobi od 19 do 30 godina.

Odlični rezultati ostvareni i u mjesecu kolovozu
Pozitivne brojke turističkog prometa ostvarene su i tijekom samog mjeseca kolovoza kada je u Hrvatskoj ostvareno 4,1 milijun dolazaka i 29,7 milijuna noćenja. Tijekom mjeseca kolovoza najviše noćenja je ostvareno u Istri (8,1 milijuna noćenja), Primorsko-goranskoj (5,9 milijuna noćenja), Splitsko-dalmatinskoj (5,6 milijuna noćenja), Zadarskoj (4,1 milijuna noćenja), Šibensko-kninskoj (2,3 milijuna noćenja) i Dubrovačko-neretvanskoj (2 milijuna noćenja). U mjesecu kolovozu u hrvatskim su destinacijama najviše noćenja ostvarili turisti iz Njemačke (6,5 milijuna noćenja), Slovenije (2,9 milijuna noćenja), Italije (2,8 milijuna noćenja), Austrije (2 milijuna noćenja) i Poljske (1,9 milijuna noćenja).

Tijekom osmog mjeseca najviše noćenja je ostvareno u objektima u domaćinstvu, kampovima i hotelima. Većina noćenja (više od 20 milijuna noćenja) u osmom mjesecu je realizirano u osobnom aranžmanu, dok je ostatak noćenja rezultat agencijskog aranžmana.

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci