Opremanje

Dvorac Kutjevo u novom ruhu

Sredinom listopada prošle godine, nakon dugotrajne i temeljite obnove, svoja je vrata ponovno otvorio dvorac Kutjevo, impresivna građevina koja je kroz povijest bila isusovačka rezidencija

Dvorac Kutjevo-0032 slide

 

Dvorac Kutjevo od 2004. godine je u vlasništvu Koncerna Agram, koji je i pokrenuo obnovu. Kompleks se prostire na gotovo tri i pol tisuće metara površine, a raspolaže s 30 soba, učionicom s 38 mjesta te konferencijskom dvoranom s 28 mjesta, ugostiteljskim dijelom i restoranom s moderno opremljenom kuhinjom i poslovnim klubom, vinotekom, fitnesom i wellnessom.

Iako dvorac trenutno služi samo za potrebe koncerna, nije isključivo da će u budućnosti biti i turistički sadržaj. Radovi na obnovi su izvedeni prema najvišim kriterijima restauratorske struke a interijer dvorca opremala je požeška tvrtka Spin Valis d.d., jedan od najvećih domaćih proizvođača viskokvalitetnog drvenog namještaja.

Kako saznajemo u Spin Valisu, korišteni su materijali iz samog okruženja, a osim opreme soba tu je i recepcija, šank, stolovi, stolice te portali i vrata. Pri proizvodnji namještaja je korišteno puno drvo slavonskoga hrasta u kombinaciji s patiniranim mediapanom, a namještaj dizajnom te naglaskom na funkcionalnost predstavlja spoj tradicije i povijesne vrijednosti dvorca koji je nakon gotovo 70 godina napokon dočekao novi sjaj.

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci