Novosti

Dobre najave s austrijskog tržišta

Hrvatska turistička zajednica predstavila je hrvatsku turističku ponudu na sajmu Ferienmesse, najvećem međunarodnom turističkom sajmu u Austriji koji se održao od 10. do 13. siječnja u Beču

sajam bec 1

Dobre vijesti za Hrvatsku, kao jednu od najpopularnijih destinacija među austrijskim ljubiteljima putovanja, stigle su već sa službenog otvorenja sajma u sklopu kojeg su organizatori naveli predviđeni intenzitet putovanja austrijskih gostiju od visokih 90 posto u turističkoj 2019. godini. Jedan dio te populacije putuje i do četiri puta godišnje te se uz takve navike putovanja austrijskih gostiju očekuje intenzivna turistička 2019. godina.

„Austrijsko tržište jedno je od najvažnijih za naš turizam te nas ohrabruje sve veći broj Austrijanaca koji dolaze u Hrvatsku. Navedeno potvrđuje i visoko treće mjesto koje Austrija zauzima na listi top tržišta s kojih nas posjećuje najviše turista. Dodatno nas vesele i pokazatelji Austrian Travel Associationa za 2019. godinu, a prema kojima se naša zemlja nalazi među četiri najpoželjnije destinacije Austrijanaca. Naš je cilj dugoročno zadržavanje ove pozicije kroz provedbu kvalitetnih promotivnih aktivnosti te kroz nastavak odlične suradnje s ključnim partnerima na tom tržištu“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši da Austrijanci najviše posjećuju Istru i Kvarner te da od smještaja najviše preferiraju objekte u domaćinstvu i kampove.

Sajam Ferienmesse odlična je prilika za susrete s ključnim partnerima pa su do sada odrađeni sastanci s predstavnicima turoperatora i agencija kao što su Springer Reisen, Sabtours, Gruber Reisen, F.T.I., THV Reisen, High Life Reisen i drugi. Mnogi od njih izražavaju zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima zbog čega i posjeduju kataloge s ponudom hrvatskih destinacija i regija za 2019. godinu. Kako su naglasili, buking je još u ranoj i početnoj fazi, ali očekuje se generalni nastavak pozitivnih trendova.

Na bečkom sajmu nastupilo je 850 izlagača iz 80 zemalja, a očekuje se da će sajam posjetiti više od 150 tisuća posjetitelja. Uz Hrvatsku turističku zajednicu, na sajmu sudjeluje i 15 suizlagača: turističke zajednice Šibensko-kninske i Krapinsko-zagorske županije, grada Zagreba, Raba i Novalje, Makarska Riviera – Splitsko-dalmatinska županija, Jadrolinija, NP Plitvička jezera, Muzej Apoksiomena, Jadranka kampovi Mali Lošinj, Cresanka, Camping Village Šimuni, Maricom, KUH te Hadria.

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci