Nekategorizirano

Dani šparuga i sipa

Proljeće je u gastronomiji Istre i Kvarnera tradicionalno u znaku šparuga, no na području Labina i Rapca ono je i u znaku jedne pomalo neobične morske namirnice – sipe

Potaknuti idejom da je upravo u ovom periodu sipa najbolja, a i rado se koristi u gastronomiji ovoga područja, ugostitelji će tijekom cijeloga mjeseca travnja ponuditi zanimljive menije koji se mogu probati po popularnim cijenama. Projektu labinske Turističke zajednice pridružilo se 14 restorana i konoba, u kojima će moći birati između dva menija na bazi šparuga i dva menija na bazi sipa, gdje će u svakoj varijanti jedan meni biti 80, a drugi 120 kuna.

– Meniji su vrlo privlačni i baziraju se uglavnom na tradicionalnoj lokalnoj kuhinji i načinu pripreme, ali uz dozu kreativnosti i inovativnosti samog kuhara, rekla nam je Radmila Paliska – Kos, direktorica ureda Turističke zajednice Labina, dodajući kako se mogu probati zanimljiva jela poput salate s radićem, jaja s kravljom skutom i šparugama, sipice na salatu s mladim lukom i brusnicama, rižoto na bijelo sa sipom, sipine polpetice u umaku od rajčice ili pak pljukanci s porilukom, kozicama i šparugama. www.rabac-labin.com

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci