Događaji

Dani pošipa na Korčuli

Autohtona korčulanska sorta davno je prešla granice otoka i postala gotovo svedalmatinska, no ljubitelji će se složiti da je u Pošipu najbolje uživati tamo gdje mu je dom. Dani Pošipa se ove godine održavaju od 28. srpnja do 6. kolovoza

Festival Posipa - Marija Farac - TZG Korcula-1

 

U posljednjih nekoliko godina trudom i upornim radom korčulanskih vinara, Pošip konačno dobiva pažnju koju zaslužuje, a jedna od manifestacija koja tomu pridonosi jesu i Dani pošipa, u organizaciji Turističkih zajednica Korčule i Smokvice, te Grada Korčule i Općine Smokvica.

Festival se otvara u mjestu Čara, a kroz deset dana ljubitelji ovog tipičnog aromatičnog dalmatinskog vina moći će uživati u Danima otvorenih vrata. Svaki dan od 19 do 21 sat u podrumima lokalnih vinarija moći će se probati sve ono što Pošip danas jest. A to je vino posebnog i osebujnog okusa, sa svojstvenom aromom suhih marelica i smokava koje su vinari uspjeli dovesti na neke nove razine. Svoja vina tradicionalno će predstaviti vinarija Baničević, Didovinka, Grošić, Milina, Plasa, Kunja, PZ Nerica, Vinarija Toreta i druge. Festival završava u Brni, gdje se 6. kolovoza održava noć vina.

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci