Događaji

Dani jadranskih lignji

Gourmet manifestacija posvećena jadranskim lignjama održava se tijekom zimskih mjeseci po konobama i restoranima sjeverozapadne Istre

Dani jadranskih lignji kao manifestacija predstavljaju dodatni motiv za posjet sjeverozapadnoj Istri tijekom nadolazećih blagdana

 

I ove godine do 10. siječnja 2016., u Sjeverozapadnoj Istri, diljem konoba i restorana Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle održavaju se Dani jadranskih lignji, gourmet manifestacija koja nastoji valorizirati izvanredne lignje iz Jadranskog mora.

– Dani jadranskih lignji kao manifestacija predstavljaju dodatni motiv za posjet sjeverozapadnoj Istri tijekom nadolazećih blagdana. U skladu s projektom Hrvatske Turističke Zajednice „Hrvatska365“ ovom i drugim manifestacijama koje organiziramo u pred i posezoni želimo potaknuti posjetitelje na posjet Istri tijekom cijele godine. Restorani i konobe koje sudjeluju na ovoj manifestaciji osmislili su razne delicije koje valoriziraju ovu autohtonu namirnicu i koje su ujedno vrhunski gastronomski doživljaj i nadahnuće za vaš blagdanski meni, izjavila je Michelle Babić, direktorica Turističke Zajednice Brtonigle.

Posjetitelji će tako moći kušati jadranske lignje u čak 15 konoba i restorana, a ugostitelji već vrijedno pripremaju čak 80 raznovrsnih specijaliteta na bazi ove delikatese, poput jadranskih lignji na savor i millefoglie od jadranskih lignji i brancina.

Sve koji će ovo predblagdansko vrijeme provesti u Sjeverozapadnoj Istri i tako imati priliku doživjeti bogatstvo okusa jadranske lignje, koja je kao namirnica sada na svom vrhuncu, pozivamo da kulinarske delicije isprobaju u jednom ili više priznatih istarskih restorana i konoba: Astarea iz Brtonigle, Igor, Mulino i Rondo iz Buja, San Benedetto iz Dajle, Gatto nero i Navigare iz Novigrada, Badi iz Lovrečice, Buščina, Melon, Nono i Pergola iz Umaga te Santa Andrea, Toni i Vila Vilola iz Savudrije.

Tagovi: , ,

Povezani članci