Događaji

Dalmacija Wine Expo

U petak 24. i subotu 25. travnja u hotelu Radisson u Splitu se održava Dalmacija Wine Expo, za profesionalce, amatere i sve koji cijene dobra vina

Dalmacija Wine expo 2014 8

U posljednjih nekoliko godina, Dalmacija Wine Expo se profilirala kao vinska smotra, kvalitetom i pristupom možda najsličnija Merano Wine Festivalu. Ove se godine održava u dva termina – prvi je 24. i 25. travanj u Splitu, te 1. i 2. svibanj u Makarskoj.

Mjesto je to na kojemu se mogu probati ponajbolja vina podruma i vinara iz cijele Hrvatske, no možda je najvažnija činjenica da je osim za poslovne i privatne susrete, ovo mjesto na kojem se odžavaju odlične radionice, edukacije i atraktivne degustacije koje uključuju i vina koja inače imamo rijetku priliku kušati na ovaj način. Usudili bismo se reći, gotovo obavezne za svakog ugostitelja koji želi na jedan dublji način upoznati naše autohtone sorte i proizvođače, gdje će često iskočiti i neke drugačije, u vinskome svijetu često zaboravljene sorte.

Dalmacija Wine Expo nosi i ugodnu atmosferu, drage ljude, a osim izložbe vina tu je i niz popratnih događanja. Prije svega je to Perfect Match na kojemu poznati chefovi pripremaju hranu, a novinari odabiru vino koje se najbolje sljubljuje, sve do večere koje pripremaju hrvatske kuharske zvijezde u brojnim splitskim restoranima.

Na Dalmacija Wine Expu osim hrvatskih vinskih stručnjaka gostuju i inozemni predavači, koji prezentiraju razne teme zanimljive i vinarima i ugostiteljima. Osim vina, izlagački program obuhvaća brojne delicije te neizostavna maslinova ulja, što će veseliti one koji se osim vinu raduju i hrani. Ukoliko planirate posjet Splitu i Dalmacija Wine Festivalu, korisna je informacija da su neke od radionica na Festivalu besplatne, dok se neke plaćaju, a mjesto je svakako potrebno rezervirati unaprijed. Program pogledajte ovdje.

www.dalmacijawineexpo.com 

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci