Događaji

Crna ovca uskoro kreće

Festival Crna ovca postao je jedan od najboljih vjesnika proljeća i početka sezone, barem što se Baške, ali i cijelog otoka Krka tiče. Ove godine održava se od 18. do 20. svibnja

crna-ovca- 9

 

Nakon šestogodišnje pauze, Crna ovca je ponovno pokrenuta prošle godine, na oduševljenje domaćih hotelijera i ugostitelja, kao i gotovo pet tisuća posjetitelja, koji su tijekom tri dana popunili hotelske i privatne smještajne kapacitete.

– Iako se rezultati u turizmu često iskazuju kvantitativno ostvarenim noćenjima, Crna ovca kao zaokružena manifestacija, koja kombinira kulturu, zabavu, gastronomiju te sportske outdoor aktivnosti poput biciklizma, trekkinga i trail trčanja, važna je za jačanje ponude Baške kao atraktivnog odredišta u predsezoni. Time se odlično uklapa u našu viziju Baške kao mjesta koje cijelu godinu nudi dobro osmišljene sadržaje za različite kategorije turista, rekla nam je direktorica Turističke zajednice općine Baška Ivana Kovačić.

crna-ovca-15

Crna ovca donosi odličan glazbeni, kulturni i sportski program koji je besplatan za posjetitelje. Osim koncerata poznatih glazbenika i trekking & trail kampa, tu su i pješačka tura pod imenom Ovčarski pohod te noćna biciklistička tura Crna ovca black ride. U skladu s bašćanskom tradicijom ovčarstva, ove će godine posjetitelji uz klasične prezentacije šišanja ovaca moći po prvi puta pogledati i Međunarodno natjecanje u šišanju ovaca koje se boduje za prvenstvo Hrvatske. Tu su i izložbe i kazališne predstave, pa će tako Crna ovca i ove godine donijeti tri dana pozitivne energije i nepatvorenog veselja, a ne zaboravimo i na gastronomsku stranu – bašćansku janjetinu na sve načine u lokalnim restoranima i konobama!

Tagovi: , , , ,

Povezani članci