Događaji

Cres & Lošinj trail weekend

U subotu i nedjelju 24. i 25. rujna na Cresu i Lošinju se održava trail utrka i predstavlja odličan primjer sportskog turizma i aktivnosti u posezoni

cres-i-losinj

Kako bi povezali i prikazali ljepote Cresko lošinjskog arhipelaga, Udruga pustolovnih sportova Perpetuum Adventure organizira zajedničku trail utrku Cres & Lošinj Trail Weekend, a sljedećeg dana Klub daljinskog plivanja Primorje iz Rijeke i Jedriličarski klub Jugo organiziraju i plivački maraton Apoxyomenos Challenge 2016. prenosi portal kigo.hr

Čak 472 natjecatelja iz osam različitih zemalja: Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Amerike, Irske, Slovačke i Austrije trčat će prvom etapom Cres & Lošinj Trail Weekenda 24. rujna na otoku Lošinju. Start natjecanja je u 10 sati na malološinjskom Trgu Republike Hrvatske, a dan nakon 25. rujna natjecanje se nastavlja na otoku Cresu s početkom u 10 sati na Trgu Frane Petrića.

Utrka je koncipirana od dvije zasebne etape s tri težinske kategorije: Challenger, Active i Light. U najtežoj kategoriji Challenger natjecatelje čeka staza duga 23 km s ukupnim usponom od 560m. Kategorija Active odredila je stazu dugu 15,7 km s ukupnim usponom od 450m, a Light kategorija duga je 8 km, s usponom od 155m. Cres je natjecateljima također pripremio zanimljive i zahtjevne staze (Challenger 22,9km s usponom 700m, Active 14,6km s usponom 420m i Light 8,4km s usponom 240m).

cres-i-losinj2

Lošinj trail i Cres trail dio su Kvarner 5 Island trail kupa te Treking lige, u kojoj se boduje samo kategorija Challenger. Iako se nakon svake utrke proglašava pobjednik u muškoj i ženskoj konkurenciji, ukupni pobjednik je onaj koji obje utrke (na Lošinju i Cresu) u Challenger kategoriji odradi u najkraćem vremenu. Utrku će podržati brojni sponzori, a održat će se pod pokroviteljstvom Grada Malog Lošinja i Grada Cresa te Turističke zajednice Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Cresa. Natjecanje se u sklopu Kvarner 5 Island trail kupa nakon Lošinja i Cresa nastavlja i na Krku, Rabu i Golom otoku.

U sklopu adrenalinskog vikenda na Lošinju svim ljubiteljima sporta i aktivnosti također je 25. rujna organiziran plivački maraton, odnosno predmetno natjecanje u daljinskom plivanju Apoxyomenos Challenge u sklopu kojeg će se održati utrka na 5 tisuća metara (Čikat- Sunčana uvala- Borik- Čikat) i utrka na 1,5 tisuća metara (u uvali Čikat) za rekreativce. Obje utrke započinju u 11 sati u malološinjskoj Uvali Čikat.

Nakon svake utrke proglašava se pobjednik, a nakon obje utrke proglasiti će se ukupnog pobjednika Cres & Lošinj Trail Weekend-a u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Za sve koji žele posjetiti Cres i Lošinj autobusi Autotransa voze po povoljnijim cijenama.

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci