Novosti

Bespovratne potpore za 54 projekta

Sredstva su namijenjena za izradu projektne dokumentacije, pripremu ostale natječajne dokumentacije a odobreno je 20 milijuna i 810 tisuća kuna

Moscenice

Cilj ovog programa je razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove u svrhu jačanja konkurentnosti turizma. Područja financiranja su objekti javnih subjekata kojima se unaprjeđuje konkurentnost turističke destinacije razvojem različitih oblika turističke ponude kao što su kulturni, zdravstveni, poslovni i drugi oblici turizma te objekti devastirane kulturne i povijesne baštine, koji će se valorizirati kroz turizam kao objekti javne infrastrukture. Također, radi se i o resursima prirodne baštine (nenaseljeni otoci, jezera, vodopadi, kanjoni, špilje, močvare, zaštićena prirodna područja i dr.) koji se valoriziraju kroz turizam, pojašnjava ministar turizma Darko Lorencin.

Sredstva su namijenjena za izradu projektne dokumentacije, pripremu ostale natječajne dokumentacije koja nedostaje investicijskom projektu javne turističke infrastrukture, a neophodna je za kandidiranje projekata za korištenje sredstava iz Strukturnih fondova Europske unije te za izvršenje samih investicija javne infrastrukture.

Predlagatelji za područja financiranja su subjekti javnog sektora – gradovi/općine, županije odnosno trgovačka društva u njihovom ili državnom vlasništvu, turističke zajednice, kao i javne ustanove nacionalnih parkova i parkova prirode. Ministarstvo sufinancira do 80% opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog programa ili projekta. Popis sufinanciranoh projekata pogledajte ovdje.

Tagovi: , , ,

Povezani članci