Nekategorizirano

Aspira postala edukacijski gastro centar

Otvaranjem jedinog međunarodnog studija Gastronomije u Hrvatskoj, Visoka škola Aspira pozicionirala je Split kao prvi edukacijski gastro centar u Hrvatskoj. Sada je pokrenut i praktikum, a njime će se služiti i svi ostali polaznici čitavog spektra brojnih edukacija koje je Aspira osmislila u vidu povećanja kompetencija hotelijerskog i ugostiteljskog kadra

AspiraOtvaranje kuhinjskog praktikuma važno je za studente i za polaznike trening programa usavršavanja

Pod vodstvom Aspirinog chefa mentora i nositelja programa studija Gastronomije Denisa Galića studenti su pripremili pravu rapsodiju okusa sastavljenu od pet sljedova jela, koja je na najbolji način s vinima sljubio sommelier vinske kuće Matošević.

– Riječ je o strateškom potezu, ovo je veliki dan Visoke škole Aspira, gdje smo svjesni nedostataka na edukacijskom gastronomskom tržištu, ponudili brojne programe usavršavanja i prostor gdje se edukacije mogu vršiti, koje mogu značajno podignuti nivo kvalitete gastro kadra, a time i kvalitetu cjelokupne turističke ponude Hrvatske, rekao je Milivoj Jerkunica, idejni začetnik ovog projekta i osnivač Visoke škole Aspira. Tendencija Aspire je kroz gastro edukacije u praktikumu oživjeti tradicionalne recepture s upotrebom lokalno uzgojenih namirnica pritom uključujući OPG-ove u svakodnevnu nabavku namirnica te na taj način promovirati nacionalnu gastronomiju kao jednu od temeljnih atrakcija hrvatskog turizma. www.aspira.hr

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci