Novosti

Airbnb izdaje svoj časopis

Časopis je nastao na temelju prikupljenih podataka na platformi Airbnb o trenutno najtraženijim destinacijama te u tradicionalnoj formi tiskanog magazina predstavlja lokalne zanimljivosti kao vjerodostojnu preporuku za putovanje

Airbnb magazine

U vremenima kada uz internet svakodnevno rezerviramo putovanja i smještaj, ponekad je teško od mora informacija pronaći onu vjerodostojnu, koja je po našim kriterijama valjana i kojoj možemo vjerovati. Kako bi dali dodatnu vrijednost svojoj booking platformi, čelnici Airbnb-a kažu kako će kroz časopis pokušati kanalizirati interese svojih korisnika. Novu publikaciju Airbnb izdaje u suradnji s jednom od najvećih izdavačkih kuća Hearst magazine, koja je također investirala u projekt, prenosi wsj.com.

Teme časopisa biraju se sukladno prikupljenim podacima putem platforme Airbnb-a. U premijernom broju teme obuhvaćaju preporuku roštilja u gradu Savannah u američkoj saveznoj državi Georgia, ili članak o gradu Porvoo na južnoj obali Finske, no i preporuku zabave u Havani na Kubi, jer podaci Airbna-a pokazuju značajan porast interesa za ove destinacije.

Činjenica da je u ovaj projekt uložila i jedna od najvećih izdavačkih kuća Hearst Magazines, potvrđuje da bez obzira na internet, turisti još uvijek vole dobre stare tiskane materijale s preporukom. Kombinacija podataka o onome što stvarno interesima čitatalje koji se dobivaju kroz Airbnb i kvalitetne novinarske platforme, testirati će se kroz časopis u slijedećih godinu dana. Izlaziti će primarno u Americi, dok će se u Europi moći nabaviti isključivo u Londonu, te kroz distribuciju na aerodromima. Ukoliko interes čitatelja bude velik, za 2018. predviđena je globalna distribucija.

Airbnb magazine izlazi 23. svibnja, i prodavati će se po cijeni od 3,99 dolara.

Tagovi: , , ,

Povezani članci