Budite u toku i prijavite se na naš newsletter

Dani egzoticne kuhinje u Rovinju

Autor: Turizam Info   |    Datum: 02.03.2012   |    Vrijeme: 13:59   |    Kategorija: Događaji
U rovinjskom hotelu Adriatic najbolja jela svjetskih kuhinja mogu se probati vec od 160 kuna.

Danas mnogo čitamo o drugim kulturama i njihovim tradicijama. Često ste zasigurno čitajući ili gledajući dokumentarac o pojedinom narodu poželjeli i probati njihova tradicionalna jela. Danas to više nije nemoguće, otvaraju se sve više restorana koji nude talijanska, meksička te kineska jela koja nam nude nešto novo i drugačije.

U hotelu Adriatic imati ćete priliku svaki vikend probati različita jela različitih svjetskih kuhinja po izboru chefa Radovana Blagića. Ovaj vikend na meniju će se naći tradicionalna jela Meksika kao što su chilli con carne (pikantna meksička juha s junetinom, grahom i kukuruzom), tzv. Quesadillas – tortilja punjena sirom i raznovrsnim prilozima te od deserta crne palačinke sa sladoledom od vanilije i umakom od višnje te zapečene banane prelivene čokoladom u umaku od tequile.

Nakon specijaliteta Meksika, tijekom nadolazećih vikenda predstaviti će se gastronomski specijaliteti slijedećih zemalja:
- 9. i 10. ožujka - Libanon
- 16. i 17. ožujka - Irska
- 23. i 24. ožujka - Tajland
- 30. i 31. ožujka - Karibi

Večere započinju u 18 sati, a rezervacije su moguće putem telefona 052 803 510. Za sve one koji se nakon večere odluče prenoćiti u hotelu Adriatic, kreirana je posebna ponuda koja uključuje konzumaciju jela ponuđenih na meniju svjetskih kuhinja u visini od 160 kn i noćenje u dvokrevetnoj sobi.