Budite u toku i prijavite se na naš newsletter

Dubrovačka noć muzeja

Autor: Turizam Info   |    Datum: 26.01.2012   |    Vrijeme: 14:17   |    Kategorija: Događaji
Dubrovnik će posjetiteljima ponuditi bogati i zanimljivi sadržaj, tako će moći uživati u zanimljivom predavanju "Lule i počeci pušenja u Dubrovniku".

Hrvatsko muzejsko društvo organizira sedmu po redu Noć muzeja. Već tradicionalno Noć muzeja održati će se u petak 27.01.2012. od 18 sati do 01 iza ponoći kada će za sve posjetitelje biti otvoreno više od stotinu hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi. Projekt koji je nastao s ciljem popularizacije muzeja svake godine uključuje sve više izložbenih ustanova koje nude sve bogatiji program. Koliko je uspješno zaživio ovaj projekt govori i činjenica da je broj posjetitelja iz godine u godinu sve veći. Ulaz na sva dogđanja je besplatan!

Jedan od bogatijih kulturno-edukativni program održati će se u Dubrovačkim muzejima na nekoliko različitih lokacija u Gradu. Posebno atraktivan dio programa bit će druženje s knezom u Kneževom dvoru. 

U Kulturom-povijesno muzeju održati će predavanje o Festi Sv. Vlaho kroz povijest te predavanje "Lule i počeci pušenja u Dubrovniku". U Etnografskom muzeju posjetitelji će moći poslušati predavanje i prezentaciju tradicijskog tekstila i odijevanja u Dubrovačkom primorju.

U suradnji s ljevačem Mišom Milovčevićem u Arheološkom muzeju biti će prezentacija lijevanja zvona, dok će najmlađi u Pomorskom muzeju moći uživati u organiziranoj radionici i igraonici "Gusarska noć". 

Cijeli program možete pronaći na www.tzdubrovnik.hr