Budite u toku i prijavite se na naš newsletter

Toljanić Žlahtina 2009.

Autor: Turizam Info   |    Datum: 09.06.2011   |    Vrijeme: 10:18   |    Kategorija: Opremanje
Toljanić Žlahtina servira se na temperaturi od 8 do 10°C u čaši za rizling. Može se servirati kao aperitiv, te uz riblja predjela, rižota i tjestenine

Proizvođač: Gospoja PZ
Sorta grožđa: Žlahtina
Vinogorje: Krk/ Vrbničko polje
Nadmorska visina vinograda: 130 – 150 m
Berba: ručna, rujan
Vinifikacija: kontrolirano vrenje
Dozrijevanje: inox
Alkohol: 11,8 %
Ukupne kiseline: 5,4 g/l
Veličina boce: 0,75 l
Punjenje: 16.500 kom, 02/2011

Sommelierova preporuka
Žlahtina Toljanić slamnato je žute boje naglašenih voćnih, cvjetnih te herbalnih mirisa. Zapravo jedna od glavnih karakteristika ove sorte je svježina koja uz niži postotak alkohola i estraktosti daje vinu lepršavost i pitkost.

Servira se na temperaturi od 8 do 10°C u čaši za rizling, nakon otvaranja bocu staviti u vedricu s vodom i ledom
Žlahtina se može servirati kao aperitiv, uz lagana riblja predjela, rižote ili tjestenine na bazi školjaka ili rakova.
Najbolje ju je konzumirati unutar jedne godine.

Cijena u nabavi: 41 Kn
Preporučena cijena u restoranima: 110 Kn boca / 20 Kn čaša

Gospoja P.Z. Vrbnik
Tel 051/857 142, www.gospoja.hr