Novosti

1,7 milijuna kuna za strukovne udruge u turizmu

Dodijeljena sredstva temeljem Javnog natječaja Ministarstva turizma, a 15 korisnika uložit će ih u projekte edukacije, stručnih osposobljavanja i usavršavanja te razvojne projekte

Ministarstvo-turizma_RHKao i svake godine, pve se sredsva dodijeljuju za jačanje konkurentnosti turizma kroz rad strukovnih udruga, a sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu tj. stručnom osposobljavanju i usavršavanju koje se realizira putem seminara, radionica i drugih oblika stjecanja novih znanja i vještina za djelatnike i članove udruga, kao i putem radionica za opću javnost.

Kod odabira projekata, u obzir se uzela usklađenost sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. koja jasno definira glavni cilj razvoja hrvatskog turizma kroz povećanje atraktivnosti i konkurentnosti turizma. Primjerenost kvalitete ljudskih potencijala, odnosno posjedovanje suvremenih znanja i praktičnih vještina, osnovni je element isporuke kvalitetne turističke usluge i unapređenja konkurentnosti hrvatskog turizma.

Projekte su mogle prijaviti i samostalno provoditi strukovne udruge koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva ili u suradnji s partnerima, tj. drugim udrugama čije područje djelovanja je tematski vezano za program/projekt odnosno ciljeve javnog natječaja.

Dodijeljeni su iznosi od nešto iznad 50 tisuća pa sve do 150 tisuća kuna, pri čemu su maksimalan iznos od 150 tisuća kuna dobili: UHPA za projekt stručnog osposobljavanja za prilagodbu novoj europskoj legislativi u poslovanju turističkih agencija, Kamping udruženje Hrvatske za projekt pod nazivom Stručnom edukacijom i znanjem do unapređenja hrvatskog kamping proizvoda, Udruga poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske za stručno usavršavanje proizvodno uslužnog osoblja u hotelijerstvu i restoraterstvu te Klub članova Selo za projekt Novo vrijeme – vrijeme za ruralni turizam.

Sve korisnike sredstava možete pogledati OVDJE.

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci